srece wołowe--mix

Diety naszych ryb

Moderatorzy: krisaczek, mkozubski

Awatar użytkownika
ttoommuuss
junior
junior
Posty: 30
Rejestracja: 03 lut 2008, 14:28
Imie i Nazwisko: Tomasz Bukowski
Lokalizacja: Grajewo
Kontaktowanie:

srece wołowe--mix

Post autor: ttoommuuss » 23 cze 2008, 11:07

czy ktoś by mi mógł poradzic co dodać żeby mój miks po wrzuceniu do wody nie rozpływał sie w pył [ mój miks składa sięz serce wołowe , krewetki marchewka ,banan, jabłko, czosnek gotowane jajko -- same białko] ??

Iwek_22

Post autor: Iwek_22 » 23 cze 2008, 11:12

dodaj żelatyny

Awatar użytkownika
ttoommuuss
junior
junior
Posty: 30
Rejestracja: 03 lut 2008, 14:28
Imie i Nazwisko: Tomasz Bukowski
Lokalizacja: Grajewo
Kontaktowanie:

Post autor: ttoommuuss » 23 cze 2008, 11:31

dzieki a mam jeszcze jedno pytanko ile razy to wszystko mielić przez maszynke bo ja trzy razy przepuszczalem to może za dużo?????

Iwek_22

Post autor: Iwek_22 » 23 cze 2008, 11:46

Chyba większość mieli trzy razy.

Awatar użytkownika
ttoommuuss
junior
junior
Posty: 30
Rejestracja: 03 lut 2008, 14:28
Imie i Nazwisko: Tomasz Bukowski
Lokalizacja: Grajewo
Kontaktowanie:

Post autor: ttoommuuss » 23 cze 2008, 11:50

dzieki wielkie pozdro,,,,....

michal.p1
junior
junior
Posty: 33
Rejestracja: 18 mar 2007, 10:44
Lokalizacja: Katowice

Post autor: michal.p1 » 23 cze 2008, 12:45

dziwne pytanie jak na dział "oświetlenie"

Awatar użytkownika
Amorphis
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 505
Rejestracja: 31 paź 2005, 18:11
Imie i Nazwisko: Marek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Bydgoszcz
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: Amorphis » 23 cze 2008, 21:14

Oświetlenie, oświecić... dobry dział.
U mnie stara "ruska" ręczna maszynka mieli tylko raz, a zamrożone mięsko kroję w kostkę 1-2mm przed podaniem.

Awatar użytkownika
Deszczowatwarz
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 524
Rejestracja: 26 sty 2007, 17:13
Imie i Nazwisko: Rafał Mamątow
Miejsce zamieszkania/miasto/: Ostrołęka
Lokalizacja: Ostrołęka
Kontaktowanie:

Post autor: Deszczowatwarz » 24 cze 2008, 09:41

Marek ty to lubisz robotę :) i chyba mocno kofasz te swoje palcki że się tak dla nich z tymi mrożonkami cyrtolisz
:)
Ostatnio zmieniony 24 cze 2008, 15:06 przez Deszczowatwarz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Amorphis
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 505
Rejestracja: 31 paź 2005, 18:11
Imie i Nazwisko: Marek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Bydgoszcz
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: Amorphis » 24 cze 2008, 15:01

Ano...

Awatar użytkownika
marcinw
zarząd pkmd
Posty: 721
Rejestracja: 15 sty 2006, 21:41
Imie i Nazwisko: Marcin Wilk
Miejsce zamieszkania/miasto/: Częstochowa
Lokalizacja: Częstochowa

Post autor: marcinw » 25 cze 2008, 18:20

ja tam skręcam 1 raz właśnie po to żeby się nie rozpadało na pył... a dodatkowo dodaję co mam pod ręką z suchego płatkowego pokarmu to się bardzo fajnie trzyma. robię cienkie tabliczki tak do 5mm i mrożę - później łatwo się łamie i nie trzeba nic kroić. kiedyś dodałem suche granulowane warzywa dla psów :) które bardzo ładnie pęczniejąc poprawiły konsystencję mięcha.

Odpowiedz

Wróć do „Karmienie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości