Podroby z królika

Diety naszych ryb

Moderatorzy: krisaczek, mkozubski

Awatar użytkownika
krzyś
junior
junior
Posty: 74
Rejestracja: 26 kwie 2007, 13:14
Imie i Nazwisko: Krzysztof Gawryłowicz
Lokalizacja: Białystok

Podroby z królika

Post autor: krzyś » 27 lip 2007, 11:32

Co myślicie o wykorzystaniu do robienia mix-ów serducha ,wątroby ewentualnie mięsa bardzo chudego z króliczej??
Prawdopodobnie królicze mięso jest jednym ze zdrowszych, często lekarze przypisują je dzieciom które, mają dietę bezgluteinową??

Awatar użytkownika
gajowa
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 1899
Rejestracja: 06 maja 2006, 15:21
Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Lokalizacja: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: gajowa » 27 lip 2007, 20:05

Wątroby nie polecam ze względu na to iż, bardzo brudzi wodę, choć podobno zawiera hormon wzrostu i ryby chętnie jedzxą mixa z watrobą.
Co do królika, to nie wypowiadam sie na ten temat, bo nigdzie nie czytałam czy można użyć tego miesa w mixsie.

Awatar użytkownika
krzyś
junior
junior
Posty: 74
Rejestracja: 26 kwie 2007, 13:14
Imie i Nazwisko: Krzysztof Gawryłowicz
Lokalizacja: Białystok

Post autor: krzyś » 28 lip 2007, 08:14

Basiu, a czy poza brudną wodą są jakieś jeszcze skutki uboczne przy podawaniu jej, pod warunkiem że wiadomo z jakiego źródła pochodzi ??
A, a przy okazji co sądzisz o mięsie ryb morskich np. Sola, Mietaj, Panga, Dorsz czy poczciwy Łosoś?? czy można je dodawać do mix-u z serducha, czy lepiej podawać jako samodzielny dodatek?

Awatar użytkownika
gajowa
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 1899
Rejestracja: 06 maja 2006, 15:21
Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Lokalizacja: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: gajowa » 29 lip 2007, 17:25

Wszelkie morskie dodatki są bardzo dobre dla dysków. Krzysiek ostatnio zrobił mixa z krewetkami, małżami i solą. Nasze ryby go uwielbiają

Awatar użytkownika
snip
nowicjusz
nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 23 sie 2007, 07:29
Imie i Nazwisko: Kamil Witkowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kutno
Lokalizacja: Kutno
Kontaktowanie:

Post autor: snip » 05 paź 2007, 12:15

Tak czytam wasze forum od dłuższego czasu i sam miałem zadać pytanie dotyczące właśnie mięsa z królika. Tak się składa że na działce z tatą hodujemy króliki i zgadzam się z Krzysiem że jest mięsem jednym ze zdrowszych tym bardziej że uwielbiają je małe dzieci. Tylko ja chciałem zrobić mixa opartego głównie na mięsie z królika , mianowicie :

Chude mięso z królika + Dallio Plus + Grana Discus + Vibovit waniliowy i odrobina groszku zielonego

Pozdrawiam

Kamil

Awatar użytkownika
kolejarz65
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 245
Rejestracja: 31 lip 2007, 11:17
Imie i Nazwisko: Adam Świeżak
Miejsce zamieszkania/miasto/: Sosnowiec
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: kolejarz65 » 05 paź 2007, 15:47

Jak już dodajesz vibovit to lepiej ten dla niemowlaków tzn. bezsmakowy.

Awatar użytkownika
stanpiter
członek PKMD
Posty: 3277
Rejestracja: 13 sty 2005, 12:38
Imie i Nazwisko: Piotr Stanaszek
Lokalizacja: Maków Podhalański

Post autor: stanpiter » 05 paź 2007, 21:24

Zastanówcie się koledzy jak mają wyglądać Wasze dyski. Osobiście nie polecam, jadłem króliki za młodu i jak wyglądam :wink:
Serio - mięso ponoć zdrowe, więc czemu nie, zwłaszcza jak hodujesz je sam.

Awatar użytkownika
snip
nowicjusz
nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 23 sie 2007, 07:29
Imie i Nazwisko: Kamil Witkowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kutno
Lokalizacja: Kutno
Kontaktowanie:

Post autor: snip » 05 paź 2007, 22:19

tylko jest jeszcze kwestia tego typu , że jak je gotujesz około 2 godzin dla siebie to jesteś pewny w 100 % że jest zdrowe :) a z surowym nawet gdy je hodujesz sam różnie może być , dlatego myślę żeby je chociaż sparzyć podczas przyrządzania mixa

Odpowiedz

Wróć do „Karmienie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości