Serce indyka
Moderatorzy: krisaczek, mkozubski
Serce indyka
Witam dużo czytam na tema przepisów na pokarmy z serca indyka czy wołowe tylko nie wiem czy dobrze rozumiem bo nigdzie nie doczytałem że zmielone kilka razy serce wymieszane z dodatkami podaje się na surowo czy trzeba gotować albo sparzyć? Z góry dzięki za odpowiedz.
- gienierator
- junior
- Posty: 27
- Rejestracja: 20 lis 2005, 15:07
- Imie i Nazwisko: Eugeniusz Araminowicz
- Lokalizacja: Wrocław
-
- junior
- Posty: 48
- Rejestracja: 25 lut 2007, 18:51
- Imie i Nazwisko: Wiesław Gnyla
- Lokalizacja: Tychy
Ja robię w/g przepisu P.Mordawskiego z Częstochowy
Cyt.
Bazą pokarmową dla ryb w hodowli jest serce wołowe zmielone dwukrotnie. Do 5 kg serca wołowego dodaję 0,5 kg szpinaku rozdrobnionego, 15 dkg rozdrobnionej słodkiej papryki czerwonej (dwukrotnie zmielone przez maszynkę o sitku do maku), 20 dkg artemii mrożonej, 20 dkg oczlika lub rozwielitki mrożonej, 1 rozdrobnionego banana, 1/4 cytryny, 3 łyżki stołowe tranu, 5 wyciśnietych ząbków czosnku, 10 dkg spiruliny, 10 dkg płatków D-50. Pokarm mrożony należy przed dodaniem do serca rozmrozić, przepłukać zimną wodą i wycisnąć na gęstej siatce.
http://www.symphysodon.pl/index.php?opt ... =7&catid=6
Pozdrawiam
Cyt.
Bazą pokarmową dla ryb w hodowli jest serce wołowe zmielone dwukrotnie. Do 5 kg serca wołowego dodaję 0,5 kg szpinaku rozdrobnionego, 15 dkg rozdrobnionej słodkiej papryki czerwonej (dwukrotnie zmielone przez maszynkę o sitku do maku), 20 dkg artemii mrożonej, 20 dkg oczlika lub rozwielitki mrożonej, 1 rozdrobnionego banana, 1/4 cytryny, 3 łyżki stołowe tranu, 5 wyciśnietych ząbków czosnku, 10 dkg spiruliny, 10 dkg płatków D-50. Pokarm mrożony należy przed dodaniem do serca rozmrozić, przepłukać zimną wodą i wycisnąć na gęstej siatce.
http://www.symphysodon.pl/index.php?opt ... =7&catid=6
Pozdrawiam
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości