Serce indyka

Diety naszych ryb

Moderatorzy: krisaczek, mkozubski

Awatar użytkownika
Jaross
junior
junior
Posty: 32
Rejestracja: 07 paź 2007, 16:55
Lokalizacja: Ruda Śląska
Kontaktowanie:

Serce indyka

Post autor: Jaross » 25 paź 2007, 18:42

Witam dużo czytam na tema przepisów na pokarmy z serca indyka czy wołowe tylko nie wiem czy dobrze rozumiem bo nigdzie nie doczytałem że zmielone kilka razy serce wymieszane z dodatkami podaje się na surowo czy trzeba gotować albo sparzyć? Z góry dzięki za odpowiedz.

Awatar użytkownika
daro1820
senior
senior
Posty: 161
Rejestracja: 20 cze 2006, 18:27
Imie i Nazwisko: Darek Lewko
Miejsce zamieszkania/miasto/: Braniewo
Lokalizacja: Braniewo
Kontaktowanie:

Post autor: daro1820 » 25 paź 2007, 18:44

Mięso podaje się surowe

Awatar użytkownika
gienierator
junior
junior
Posty: 27
Rejestracja: 20 lis 2005, 15:07
Imie i Nazwisko: Eugeniusz Araminowicz
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: gienierator » 25 paź 2007, 18:56

Surowe (sam kosztuję podczas czyszczenia przed zmieleniem)

Awatar użytkownika
Jaross
junior
junior
Posty: 32
Rejestracja: 07 paź 2007, 16:55
Lokalizacja: Ruda Śląska
Kontaktowanie:

Post autor: Jaross » 25 paź 2007, 19:09

Dzięki za szybką odpowiedz jutro rano będę działał. Zobaczymy co wyjdzie ma taki przepis :
"Do całości na ok 1 kg serca dodaje 1 ząbek czasnku ze 2 torebki wibowitu i płatki D 50 plus tropicala". Te składniki akurat posiadam w domu więc spróbuje coś takiego zmontować na początek. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
jasiu1815
junior
junior
Posty: 40
Rejestracja: 07 lut 2006, 10:05
Lokalizacja: olsztyn
Kontaktowanie:

Post autor: jasiu1815 » 25 paź 2007, 20:00

Witaj
Prponuję dodać jeszcze trochę zieleni np.szpinaku lub spiruliny tropikala w płatkach.Możeesz także dodać banana i trochę marchwi.

Awatar użytkownika
Jaross
junior
junior
Posty: 32
Rejestracja: 07 paź 2007, 16:55
Lokalizacja: Ruda Śląska
Kontaktowanie:

Post autor: Jaross » 26 paź 2007, 06:51

Oki zaraz biorę się za przyrządzenie pierwszego posiłku :D

tyshowian
junior
junior
Posty: 48
Rejestracja: 25 lut 2007, 18:51
Imie i Nazwisko: Wiesław Gnyla
Lokalizacja: Tychy

Post autor: tyshowian » 26 paź 2007, 08:16

Ja robię w/g przepisu P.Mordawskiego z Częstochowy
Cyt.
Bazą pokarmową dla ryb w hodowli jest serce wołowe zmielone dwukrotnie. Do 5 kg serca wołowego dodaję 0,5 kg szpinaku rozdrobnionego, 15 dkg rozdrobnionej słodkiej papryki czerwonej (dwukrotnie zmielone przez maszynkę o sitku do maku), 20 dkg artemii mrożonej, 20 dkg oczlika lub rozwielitki mrożonej, 1 rozdrobnionego banana, 1/4 cytryny, 3 łyżki stołowe tranu, 5 wyciśnietych ząbków czosnku, 10 dkg spiruliny, 10 dkg płatków D-50. Pokarm mrożony należy przed dodaniem do serca rozmrozić, przepłukać zimną wodą i wycisnąć na gęstej siatce.
http://www.symphysodon.pl/index.php?opt ... =7&catid=6
Pozdrawiam

Odpowiedz

Wróć do „Karmienie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości