I tu raczej trafiłeś w sedno, poprzedni właściciel powiedział, że karmił je sercami indyczymi, więc ja przygotowałem im mieszankę opartą właśnie na tych sercach, ale nie chciały tego jeść. Dzisiaj dopytałem dokładnie i okazało się, że on karmił samymi sercami, bez żadnych domieszek. Dodatkowo podawał im całą gamę pokarmów Tetry. Teraz już zaczynają jeść i są coraz śmielsze, już nie uciekają gdy się zbliżam, może jeszcze nie podpływają do szyby, ale przynajmniej nie chowają się za korzeniem. Udało mi się nawet zrobić kilka zdjęć. Nie są najlepszej jakości, ale co nieco już widać.slawol pisze:Grzegorz a spytałeś poprzedniego właściciela czym były karmione może tego pokarmu nie znają i jeszcze prubóją
Moja Amazonia
Moderatorzy: seba*1*, niki 28, _TOM_
- Gregi
- junior
- Kontaktowanie:
- Załączniki
-
- Discus_07_05_07_1.jpg (118.46 KiB) Przejrzano 3544 razy
-
- Discus_07_05_07.jpg (152.98 KiB) Przejrzano 3544 razy
- Gregi
- junior
- Kontaktowanie:
Właściwie wiele się nie zmieniło, roślin nie ma, więc nie miało co zarosnąć, ryby już są o wiele śmielsze, choć od czasu do czasu jeszcze się chowają. Postaram się cyknąć parę fotek, ale chwilowo nie mam aparatu w domu. Co do wieku ryb to sam nie bardzo wiem, u mnie są troszkę ponad miesiąc, mają teraz ok. 10-11cm, jedzą prawie wszystko co im się poda, oprócz mieszanek własnej produkcji, bardzo chętnie zjadają wszelkie pokarmy Tetry.